Uwaga! Sklep LONDONAY wykorzystuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Kliknij zgadzam się, aby niniejsza informacja nie pojawiała się
lub kliknij polityka prywatności, aby dowiedzieć się więcej o plikach Cookies wykorzystywanych przez sklep LONDONAY
Wpisz i znajdź


   

Ilość produktów w koszyku 0 szt / wartość zamówienia 0,00zł


Wyszukiwanie zaawansowane  

aby wybrać rozmiar wskaż kategorię/podkategorię       

   


Jesteś tutaj > Strona Główna > Regulamin

LONDONAY.com - najtańszy Sklep Internetowy online, nowości i promocje oraz markowe wyłącznie oryginalne produkty z Anglii i Europy Zachodniej. Wszystkie produkty dostępne na każdą kieszeń - sprawdź sam i odbierz nawet 20% gotówki przy każdym zakupie

polecamy

I. Warunki ogóle

1. Klientem Sklepu LONDONAY może być osoba fizyczna, osoba prawna lub jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej, posiadająca konto poczty elektronicznej.

2. Klient korzystający z ofert Sklepu LONDONAY przed zakupem zobowiązany jest zapoznać się w całości z treścią i zaakceptować wszystkie warunki Regulaminu.

3. Jeżeli treść Regulaminu jest dla kupującego niezrozumiała lub nie zgadza się on z jego warunkami, kupujący nie może korzystać z ofert Sklepu LONDONAY.

4. Kupującego każdorazowo obowiązują zasady Regulaminu oraz informacje umieszczone na stronach Sklepu LONDONAY.

5. LONDONAY Ltd. nie ponosi żadnej odpowiedzialności za wykorzystywanie w jakiejkolwiek formie zakupionych w sklepie towarów, produktów i usług, itp.

6. LONDONAY Ltd. dokłada wszelkich starań, aby opisy produktów i dane techniczne umieszczone w sklepie były zgodne z rzeczywistością. Nie ponosimy jednak odpowiedzialności za błędne podanie parametrów i właściwości towaru lub nagłą ich zmianę przez producenta np. drobne zmiany w wyglądzie produktów takich jak: kolorystyka wykończeń itp, które mogą odbiegać nieco od przedstawionych na zdjęciach lub zmianą numeracji plus/minus jeden rozmiar z uwagi na zmienne i różne wielkości numeracji u tego samego producenta w przypadku jednego fasonu lub modelu.

7. Z uwagi na charakter zamówień i dostaw towarów od różnych producentów, nie możemy zagwarantować iż przedstawione w ofercie rozmiary odzieży bądź obuwia będzie zawsze dokładna i zgodna z produktem otrzymanym, klient ma tego świadomość iż rozmiary mogą mieć pewne rozbieżności od podanych i zamówionych w sklepie (plus/minus jeden rozmiar). Dla ułatwienia dokonywania zakupów na stronie sklepu znajdują się tabele z przybliżonymi i orientacyjnymi rozmiarami.

8. Producenci obuwia i niektóre firmy stosują nieujednoliconą numerację swoich produktów, dlatego z powodu różnych oznaczeń jakie są stosowane np. 7,0 UK = 40,5 lub 41,0 EU ; 11,0 UK = 45,0 lub 46,0 EU ; 12,0 UK = 46,0 lub 47,0 EU, zalecamy wybór obuwia według długości wkładki, a nie wyłącznie według rozmiaru numerycznego np.46,0 EU. Może zaistnieć sytuacja iż kupujący wybiera rozmiar 46,0 EU / 11,0 UK, a na obuwiu widoczny jest rozmiar 45,0 EU / 11,0 UK lub kupuje rozmiar 7,0 UK / 40,5 EU, a na obuwiu jest rozmiar 7,0 UK / 41,0 EU. Nie jest to błąd sklepu lecz różnice stosowanych oznaczeń przez producentów w takim przypadku jeżeli długość wkładki jest zgodna z podaną w tabeli na stronie sklepu, LONDONAY Ltd. nie ponosi żadnej odpowiedzialności w przypadku źle dobranego rozmiaru.

9. Wszelkie zwroty lub wymiany produktów odbywają się na zasadach określonych w niniejszym Regulaminie w części VIII. Zwroty / wymiany

10. Niedopuszczalne są działania mogące utrudniać lub destabilizować funkcjonowanie strony internetowej Sklepu LONDONAY. W przypadku stwierdzenia iż użytkownik dopuszcza się takich działań, LONDONAY Ltd. niezwłocznie zablokuje takiemu użytkownikowi możliwość składania zamówień i dostęp do wszystkich ofert. W takiej sytuacji LONDONAY Ltd. podejmie również wszelkie działania prawne związane z naprawieniem poniesionej szkody. Działanie użytkownika polegające na próbie destabilizacji sklepu mogą być również uznane za przestępstwo w rozumieniu przepisów kodeksu karnego.

11. Kupujący, któremu możliwość składania ofert i robienia zakupów w Sklepie LONDONAY zostało zablokowane nie może ponownie korzystać z ofert sklepu bez uprzedniej zgody LONDONAY Ltd.

12. Wszystkie dodatkowe informacje umieszczone na stronach informacyjnych Sklepu LONDONAY stanowią integralną część niniejszego Regulaminu. Kupujący akceptując znajomość i treść Regulaminu, akceptuje również znajomość i warunki innych podstron informacyjnych umieszczonych w sklepie wraz z zasadami Polityki Prywatności.

18. Spory związane z usługami świadczonymi przez LONDONAY Ltd. na podstawie niniejszego Regulaminu będą rozstrzygane przez właściwe sądy w Wielkiej Brytanii.

19. Jeżeli jedno z postanowień Regulaminu uznane zostanie za nieważne lub niemożliwe do zrealizowania na mocy prawomocnego wyroku, pozostałe postanowienia będą ważne i pozostaną w mocy.

II. Jak kupować

1. Minimalna wartość zamówienia w Sklepie LONDONAY wynosi 30 PLN - liczona jest bez kosztów wysyłki. Mniejsze zamówienia nie będą realizowane przez LONDONAY Ltd.

2. Dokonywanie zakupów w Sklepie LONDONAY następuje po podaniu imienia i nazwiska, pełnego adresu na który zostanie wysłany zamówiony towar, adresu e-mail i opcjonalnie również numeru telefonu kontaktowego oraz innych danych zawartych w formularzu zamówienia.

3. Składając jakiekolwiek zamówienia w Sklepie LONDONAY, kupujący zobowiązany jest podać prawdziwe dane, o które jest poproszony podczas wypełniania formularza zamówienia.

4. Zawarcie umowy zakupu produktów odbywa się w następujący sposób: kupujący dodaje produkty do koszyka w momencie kiedy chce zapłacić za towar wypełnia formularz dostawy, a następnie wybiera sposób płatności i przechodzi do kasy w celu zapłaty za wybrane produkty.

5. Po złożeniu zamówienia, kupujący zobowiązuje się do wpłaty należności w wybrany przez siebie sposób.

6. Każde zgłoszenie oferty kupna towaru lub zamówienie usługi w Sklepie LONDONAY dokonane przez kupującego jest prawnie wiążące i nie może zostać odwołane przez kupującego po rozpoczęciu procesu realizacji zamówienia.

7. Kupujący powinien zatroszczyć się o to, aby wszelkie zamówienia itp. nie były składane lekkomyślnie, omyłkowo lub też bez zapoznania się i zrozumienia konsekwencji składania oferty zgodnie z niniejszym Regulaminem i przepisami prawa.

8. W przypadku opóźnień związanych z dokonaniem płatności itp. kupujący powinien nawiązać kontakt z LONDONAY Ltd. nie później niż w terminie 7 dni od daty złożenia zamówienia. W przypadku braku odpowiedzi ze strony kupującego w powyższym terminie, LONDONAY Ltd. może odstąpić od sprzedaży lub nakazać w trybie natychmiastowym do uregulowania zaległej płatności.

III. Bezpieczeństwo

1. Właścicielem Bezobsługowego Sklepu Internetowego LONDONAY jest firma LONDONAY Company Limited (LTD) zarejestrowana w Anglii i Walii pod numerem 7310654, adres 78 York Street, W1H 1DP, London, Wielka Brytania, posiadająca certyfikat legalności wydany przez: Angielską Agencje Wykonawczą Departamentu ds. Działalności Gospodarczej (BIS) Companies House Act 2006.

2. Przedmiotem oferty Sklepu LONDONAY są towary i usługi, którymi obrót dopuszczają przepisy prawa angielskiego oraz postanowienia niniejszego Regulaminu.

3. LONDONAY Ltd. prowadzi sprzedaż detaliczną za pośrednictwem sieci Internet. Zamówienia przyjmowane są tylko i wyłącznie przez stronę internetową Sklepu LONDONAY pod adresem www.londonay.com lub www.londonay.com.pl 

4. LONDONAY Ltd. nie ponosi żadnej odpowiedzialności za produkty sprzedawane po za sklepem LONDONAY lub odsprzedawane w dalszej kolejności przez klientów.

5. Wszystkie ceny podane w Sklepie LONDONAY są cenami brutto. Wiążąca dla stron transakcji jest cena widniejąca przy produkcie w momencie złożenia zamówienia przez kupującego z uwzględnieniem ewentualnych rabatów i kosztów dostawy.

6. Jeżeli treść Regulaminu Sklepu LONDONAY jest dla użytkownika niezrozumiała lub nie zgadza się on z jego warunkami, użytkownik nie ma prawa do korzystania z ofert LONDONAY.

7. Użytkownik w momencie rejestracji wyraża zgodę na umieszczenie i przetwarzanie informacji o swoich danych osobowych przez LONDONAY Ltd. na warunkach określonych w części X. Polityka Prywatności

IV. Koszty dostawy

1. Zamówienia złożone w Sklepie LONDONAY realizowane są po wcześniejszej wpłacie przez kupującego
(opcjonalnie - przy odbiorze jeśli spełnione zostały warunku podane poniżej).

2. Koszty dostawy towarów kupujący płaci w momencie zapłaty za towar.

3. Koszty dostawy towarów na terenie Polski wynoszą:

wartość zamówienia ekonomiczna priorytet pobranie
1 - 29 zł - - -
30 - 49 zł 13 zł 18 zł 23 zł
50 - 99 zł 17 zł 22 zł 27 zł
100 - 199 zł 20 zł 25 zł 30 zł
200 - 299 zł 22 zł 27 zł 32 zł
300 - 499 zł 24 zł 29 zł -
powyżej 500 zł gratis = 0 zł 18 zł -
> minimalna kwota zamówienia wynosi 30 zł
> zamówienia o wartości minimum 500 zł = dostawa GRATIS (ekonomiczna)
> zamówienia płatne przy odbiorze (tzw.pobranie) realizujemy tylko do kwoty 299 zł


4. W przypadku wysyłki towarów do innego kraju niż Polska koszty ustalane są indywidualnie, a dodatkowe koszty wysyłki kupujący dopłaci po informacji przesłanej od LONDONAY Ltd.

5. Warunki realizacji nietypowych i dużych zamówień będą ustalane indywidualnie z kupującym.

6. W sytuacji gdy zamówiona przesyłka zostanie zwrócona do nadawcy z powodu nieodebrania jej przez kupującego będzie ona ponownie wysłana po zapłaceniu kosztów zwrotu do nadawcy + ponownie kosztów dostawy (w przypadku przesyłek do Polski). Powyższa klauzula dotyczy również zamówień w których koszty dostawy były w promocyjnej cenie lub darmowe.

9. Dodatkowe warunki, z którymi należy zapoznać się wybierając płatność przy odbiorze (pobranie):
> wartość zamówienia nie może być większa niż 299 zł (tylko zamówienia wysyłane do Polski)
> jeśli kupujący składał już w sklepie zamówienie którego nie opłacił, nie może skorzystać z płatności przy odbiorze
> termin realizacji zamówienia wynosi 7 - 21 dni roboczych
> zamówienie musi być potwierdzone poprzez kliknięcie w link znajdujący się w e-mailu wysłanym do kupującego
> dodatkowo kupujący musi przesłać w oddzielnym e-mailu dane i adres do wysyłki w celu weryfikacji zamówienia

V. Czas realizacji

1. Większość zakupionych produktów w Sklepie LONDONAY sprowadzanych jest z Wielkiej Brytanii lub z innego kraju na indywidualne zamówienie klienta. 

2. Po złożonym zamówieniu LONDONAY nie gwarantuje dostępności produktów dodanych do koszyka - dostępność produktów uzależniona jest od stanów magazynowych zewnętrznych firm dostawczych i producentów.

3. W przypadku braku danego produktu, kupującemu zostanie zaproponowany inny zamienny produkt w takiej samej cenie i zbliżonych parametrach lub zwrot wpłaconej gotówki.

4. Realizacja zamówienia oraz termin dostawy liczony jest od momentu zaksięgowaniu płatności na rachunku LONDONAY Ltd. (nie od momentu złożenia zamówienia).

5. W ciągu 24-48 godzin od momentu otrzymania płatności zamówienie jest przekazywane dostawcy, nie oznacz to jednak momentu wysłania towaru (termin dostawy z Anglii do Polski uzależniony jest wyłącznie od przewoźnika).

6. LONDONAY zastrzega sobie możliwość opóźnień (z przyczyn technicznych, awarie, itp.) związanych z dostarczeniem zakupionych towarów oferowanych w Sklepie LONDONAY. Kupujący zostanie poinformowany o wszelkich problemach z dostarczeniem towaru, itp.

7. Czas realizacji zamówienia składa się z okresu realizacji przelewu i z okres przygotowania towaru do wysyłki z Wielkiej Brytanii lub z innego kraju do pośrednika zajmującego się dostawą produktów zakupionych w Sklepie LONDONAY, a następnie z okresu dostawy od pośrednika logistycznego do klienta.

8. Czas dostawy jest zależny od wybranego sposobu dostarczenia towaru oraz dostępności towaru u dostawcy (producenta) i wynosi od 7 do 21 dni roboczych od momentu zapłaty. W przypadku wydłużenia czasu realizacji lub czasowego braku zamówionego produktu, klient każdorazowo zostanie poinformowany o zaistniałej sytuacji.

9. W przypadku gdy kupujący zamówi i zapłaci za towary, które czasowo nie będą dostępne na stanie, zamówienie może zostać wysłane w kilku oddzielnych przesyłkach na koszt LONDONAY Ltd.

10. Jeżeli LONDONAY Ltd. nie zrealizuje zamówienia w terminie 30 dni od momentu zaksięgowania płatności, kupujący otrzyma zwrot równowartości ceny produktu lub zaproponowany zostanie mu inny produkt w podobnej cenie.

11. Jeśli zamówienie nie zostanie zrealizowane w całości, LONDONAY Ltd. zwróci wpłaconą kwotę łącznie z opłaconymi kosztami dostawy. W przypadku częściowego niezrealizowania zamówienia koszty dostawy poniesione przez kupującego nie będą zwrócone.

12. Towary zakupione w Sklepie LONDONAY dostarczane są do klienta firmą kurierską lub opcjonalnie na terytorium RP, Pocztą Polską. Obsługą logistyczną wszystkich przesyłek zajmuje się zewnętrzna firma pośrednicząca na podstawie stosownych umów międzynarodowych.

VI. Sposoby płatności

1. Zamówienia złożone w Sklepie LONDONAY realizowane są po wcześniejszej wpłacie przez kupującego z wyjątkiem zamówień płatnych przy odbiorze (tzw.pobranie).

2. Kupujący po zakupie w Sklepie LONDONAY ma do wyboru kilka podstawowych metod płatności:
> płatność przelewem bankowym
> płatność elektroniczna
> płatność poprzez system Przelewy24.pl
> płatność kartą kredytową i debetową
> płatność PayPal
> płatność przy odbiorze (pobranie)

3. Wszystkie metody płatności dostępne są na stronie po złożeniu zamówienia.

4. Kupujący zobowiązany jest do prawidłowego wypełnienia dowodu wpłaty wraz z podaniem prawidłowego adresu email. LONDONAY Ltd. nie ponosi odpowiedzialności za zwłokę z dostarczeniem towaru jeśli spowodowane to jest np. błędnie napisanym adresem, przedłużającą się wpłatą, brakiem wymaganego tytułu wpłaty, itp.

VII. Gwarancje

1. Wszystkie produkty oferowane w Sklepie LONDONAY są fabrycznie nowe, wolne od wad fizycznych oraz prawnych i zostały legalnie wprowadzone na rynek UE.

2. W większości przypadków okres gwarancji producenta wynosi 12 miesięcy, a wszelkie ewentualne odstępstwa od tej reguły są wyraźnie zaznaczone w opisie produktu.

3. Produkty posiadają gwarancję producenta obowiązującą na terenie UE. Warunki gwarancji znajdują się na druku gwaranta bądź na stronie internetowej producenta.

4. Sprzedawane produkty posiadające gwarancję zewnętrzną i muszą zostać wysłane przez kupującego bezpośrednio do serwisu gwaranta. W tym przypadku zasady dostarczenia sprzętu określone są przez warunki zawarte w gwarancji lub na stronie internetowej gwaranta.

5. Wymaga się aby dostarczany do serwisu produkt posiadał czytelny numer seryjny na urządzeniu. Zwracane produkty nie mogą nosić śladów rozkręcania lub jakichkolwiek manipulacji wewnątrz.

6. Gwarancja nie obejmuje uszkodzeń spowodowanych przez: niewłaściwe użytkowanie, problemy z zasilaniem, użytkowanie inne niż przewiduje to instrukcja obsługi produktu, kataklizmy naturalne (w tym wyładowania atmosferyczne powstałe w trakcie burz), naprawy w serwisach innych niż Autoryzowane Serwisy Gwaranta.

7. Powyższe wymagania dotyczą również produktu zgłoszonego z tytułu niezgodności z umową. W przypadku niespełnienia któregoś z powyższych punktów, produkt może zostać zwrócony do kupującego lub wstrzymany do wyjaśnienia w celu skompletowania brakujących dokumentów, podzespołów, itp.

8. Gwarancja, rękojmia, oraz prawo odstąpienia od umowy nie obowiązują gdy produkt dotknięty jest uszkodzeniami mechanicznymi pochodzenia zewnętrznego. Dlatego zawsze przed odebraniem przesyłki od kuriera należy sprawdzić, czy opakowanie nie uległo uszkodzeniu w transporcie i czy nie nosi innych śladów, które mogłyby wskazywać na uszkodzenia, kradzieże, itp. W szczególności należy zwrócić uwagę na stan taśm lub plomb naklejonych na przesyłkę. W przypadku, gdy opakowanie przesyłki nosi znamiona uszkodzenia lub gdy plomby (taśmy) są zerwane należy sprawdzić zawartość paczki, a w przypadku uszkodzeń lub braków sporządzić protokół szkody w obecności kuriera oraz skontaktować się z LONDONAY Ltd. Sprawdzenie przesyłki przy odbiorze jest niezbędnym warunkiem uwzględnienia ewentualnych roszczeń kupującego z tytułu uszkodzenia czy kradzieży w transporcie.

VIII. Zwroty / wymiany

1. Kupujący może odstąpić od umowy zakupu i zrezygnować z zakupionego towaru w terminie 10 dni od momentu złożenia zamówienia w Sklepie LONDONAY. W tym celu kupujący drogą elektroniczną musi przesłać do LONDONAY Ltd. zeskanowane własnoręcznie podpisane oświadczenie dotyczące odstąpienia od umowy bądź wymiany produkty na inny. W przypadku niedostarczenia w/w oświadczenia w terminie 10 dni umowa kupna/sprzedaży jest wiążąca dla obydwu strona, a zwrot lub wymiana towaru jest niemożliwy. 

2. Wszystkie warunki zwrotu towaru, wymiany, odstąpienia od umowy zakupu, itp. kupujący wcześniej musi uzgodnić z LONDONAY Ltd.

3. Zwroty towarów przyjmowane są bezpośrednio do Anglii na adres wskazany przez LONDONAY Ltd, zawsze na koszt kupującego (minimalny koszt przesyłki z Polski wynosi około 80-100 zł). W przypadku wymiany towaru z powodu źle dobranej numeracji przez kupującego, itp. LONDONAY Ltd dokona wymiany produktu na inny po opłaceniu przez kupującego ponownych kosztów wysyłki z Anglii do Polski.

4. Łączne koszty jakie mogą wynieść w przypadku zwrotu/wymiany to ok. 80-100 zł (wysyłka do Anglii) + koszt ponownej dostawy ok.15-24 zł (ponowna wysyłka do Polski). W przypadku chęci zwrotu towaru, prosimy przesłać do nas e-mailem podpisane zgłoszenie dotyczące przyczyn zwrotu/wymiany itp.– po otrzymaniu oświadczenia prześlemy dalsze szczegóły dotyczące zwrotu zakupionego produktu (angielski adres do zwrotu + w przypadku wymiany towaru na inny dane do opłacenia ponownych kosztów dostawy z Anglii).

5. W okresie 10 dni od dnia realizacji zamówionego produktu lub oferty online, kupującemu przysługuje prawo jego zwrotu z zachowaniem pozostałych warunków niniejszego regulaminu (pokrycie wszelkich związanych z tym kosztów i należności), składając sprzedawcy oświadczenie na piśmie zawierające dokładne dane produktu oraz przyczyny wymiany lub zwrotu. Oświadczenie należy własnoręcznie podpisać i zeskanowane przesłać drogą elektroniczną do sprzedawcy - wyłącznie tak przesłane oświadczenia będą uwzględniane podczas wymiany lub zwrotu produktu.
Wszelka korespondencja dotycząca zwrotów i wymiany towarów rozpatrywana będzie przez Sklep LONDONAY w terminie do 21 dni, wyłącznie po wcześniejszym otrzymaniu od kupującego oświadczenia, o którym mowa powyżej.

6. W przypadku zwrotu/wymiany towarów wymagane jest zwrócenie kompletnego towaru w stanie idealnym, bez uszkodzeń, bez śladów użytkowania, z oryginalnymi metkami. Towar zwracany w powyższym trybie należy przesłać na adres który zostanie podany kupującemu, nie później niż w ciągu 14 dni od momentu przyjęcia zgłoszenia zwrotu. Wymiana produktu z powodu źle dobranej numeracji obuwia lub odzieży przez klienta, nie będzie możliwa w przypadku braków magazynowych.

7. Do przesyłki zwrotnej należy dołączyć: "pisemne oświadczenie o odstąpieniu od umowy" swoje dane personalne oraz niezbędne dane do dokonania zwrotu opłaty za zakupiony towar.

8. Większość oferowanych produktów w Sklepie LONDONAY są to produkty dostarczane i sprowadzane (od producentów, importerów, itp) bezpośrednio na indywidualne zamówienie kupującego. W przypadku całkowitego zwrotu towaru przez kupującego (nie wymiany na inny), LONDONAY Ltd. obciąży kupującego kwotą 15% wartości towaru z tytułu wszelkich kosztów poniesionych podczas indywidualnej realizacji zamówienia dla klienta (zamówienie towaru, przyjęcie towaru, pakowanie, księgowość, itp). Kwota zostanie potrącona w momencie zwrotu należności za zwrócony towar. Jeżeli ten warunek kupującemu nie odpowiadają prosimy nie przystępować do zakupów.

9. W przypadku nie dostarczenia towaru w ciągu 14 dni wg. powyższych wytycznych, zwrot zapłaconej kwoty zostanie wstrzymany do czasu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.

10. Jeżeli kupujący dokona zwrotu towaru zgodnie z ustaleniami i wytycznymi, LONDONAY Ltd. dokona zwrotu wpłaconej kwoty (wyłącznie za towar bez kosztów wysyłki) w terminie do 30 dni od momentu otrzymania towaru.

11. Koszty przesyłki poniesione przez kupującego nie będą zwracane. Kupujący w ramach wszystkich zwrotów towarów, wymiany, gwarancji, itp. wysyła towar do sprzedawcy na własny koszt po wcześniejszych ustaleniach z LONDONAY Ltd.

12. W sytuacji kiedy na wyraźną prośbę LONDONAY Ltd. kupujący odsyła towar pod wskazany adres, sprzedający dokona zwrotu tych kosztów w wysokości nie przekraczającej kwoty 25 zł (bez względu na wyższe koszty poniesione przez kupującego).

13. Jeżeli kupujący dokona zwrotu towaru wraz z opłaceniem ponownych kosztów dostawy, a towar będzie dostępny to produkt zostanie wysłany w ciągu 7-21 dni od momentu dostarczenia zwróconego przedmiotu do LONDONAY Ltd.

14. Jeżeli wysłanie zamiennego produktu nie będzie możliwe, LONDONAY Ltd. zaproponuje nabywcy zwrot równowartość ceny produktu lub zaproponuje inny produkt dostępny w sklepie o podobnych parametrach i zbliżonej cenie.

15. Zwrot pieniędzy za towar lub ofertę, itp. zostanie dokonany na rachunek bankowy w terminie do 30 dni od momentu otrzymania od kupującego niezbędnych danych wraz z numerem konta bankowego na które ma nastąpić zwrot. Do czasu kiedy kupujący nie poda danych zwrot wpłaconej kwoty nie będzie mógł zostać zrealizowany.

16. Zwrot pieniędzy za zakupiony towar nie przysługuje w sytuacji gdy przedmiot zostanie wysłany i nieodebrany przez klienta. W takim przypadku kupujący zobowiązany jest do opłacenia wymaganych kosztów dostawy + ewentualnych kosztów w celu ponownej wysyłki zamówionego produktu.

17. Jeżeli kupujący po odbiorze produktu chce dokonać jego wymiany na inny (źle dobrany rozmiar, kolor, itp) po ustaleniu szczegółów z LONDONAY Ltd, odsyła produkt na własny koszt pokrywając także koszt wysyłki produktu zamiennego lub opcjonalnie kwotę naliczoną przez LONDONAY Ltd. z tytułu realizacji zamówienia. Aby uniknąć takiej sytuacji prosimy o rozważne dokonywanie zakupów.

IX. Reklamacje

1. Jeżeli po otrzymaniu towaru kupujący znajdzie w nim wady fabryczne powinien skorzystać ze świadczeń gwarancyjnych bezpośrednio u producenta produktu lub we wskazanych przez producenta serwisach (dotyczy produktów objętych gwarancją producenta).

2. W przypadku stwierdzenia uszkodzeń mechanicznych, powstałych podczas dostawy, kupujący powinien odmówić przyjęcia przesyłki i wypełnić w obecności kuriera stosowny protokół reklamacyjny.

3. W przypadku uzasadnionej reklamacji, towar uszkodzony zostanie naprawiony lub wymieniony na inny w terminie nie krótszym niż 21 dni, a jeżeli będzie to niemożliwe (np. z powodu wyczerpania asortymentu) - LONDONAY Ltd. zwróci kupującemu równowartość ceny produktu lub zaoferuje mu inny dostępny w sklepie produkt.

4. Zgłoszenie reklamacji powinno zawierać szczegółowy opis wady towaru (fotografie z widoczną wadą) oraz dzień powstania wady, a także dokładne dane kupującego.

X. Polityka Prywatności

1. Polityka Prywatności LONDONAY Ltd. stanowi integralną część Regulaminu Sklepu LONDONAY. Użytkownik wyrażając zgodę na warunki Regulaminu wyraża równocześnie zgodę na sposób w jaki LONDONAY Ltd. traktuje dane przekazane w ramach tej polityki.

2. Użytkownik w momencie wypełniania formularzy na stronach LONDONAY Ltd. wyraża zgodę na umieszczenie i przetwarzanie informacji o swoich danych osobowych przez LONDONAY Ltd na warunkach określonych w niniejszej Polityce Prywatności.

3. Wszelkie dane osobowe ujawnione i udostępnione przez użytkownika będą przetwarzane zgodnie z angielskim prawem oraz zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych.

4. Informacje które użytkownik podaje na stronach LONDONAY Ltd. są wykorzystywane do niezbędnych kontaktów z użytkownikiem oraz w celu lepszego dostosowywania prezentowanych przez LONDONAY Ltd ofert.

5. LONDONAY Ltd. gwarantuje, iż nie użyje danych osobowych użytkownika w żadnym innym celu. Ujawnienie danych może nastąpić z przyczyn nakazanych przez prawo.

6. Rejestracja i autoryzacja konta Sklepu LONDONAY lub możliwość korzystania z innych ofert i usług wymaga podania przez użytkownika: swojego imienia, adresu e-mail, adresu zamieszkania, itp. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej LONDONAY Ltd. oraz do baz adresowych innych platform internetowych prowadzonych przez LONDONAY Ltd.

7. LONDONAY Ltd. zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości użytkownikom, których dane kontaktowe znajdują się w bazie adresowej LONDONAY Ltd. i które zostały uzyskane dzięki działalności związanej z usługami LONDONAY Ltd.

8. Jawne dane osobowe podawane przez użytkownika które są widoczne na stronach LONDONAY Ltd. (np. w momencie wystawiania komentarzy, udziału w losowaniach, itp.) są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane.

9. LONDONAY Ltd. nie ma możliwości zabezpieczenia użytkownika przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesyłania niechcianych wiadomości. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Ochrony Prywatności LONDONAY Ltd.

10. Formularze znajdujące się gościnnie na stronach LONDONAY Ltd. i dotyczące usług nieobsługiwanych przez LONDONAY Ltd. nie podlegają powyższej Polityce Ochrony Prywatności.

11. Użytkownik może zażądać usunięcia swoich danych osobowych z bazy danych firmy LONDONAY Ltd. Firma może odmówić usunięcia danych osobowych w przypadkach uzasadnionych przepisami prawa.

12. W celu usunięcia swoich danych z bazy adresowej LONDONAY Ltd. należy przesłać do nas w formie elektronicznej odpowiednią prośbę, podając swoje imię oraz adres email który ma zostać usunięty. Każdy użytkownik który usunie swoje dane osobowe w przyszłości może ponownie wpisać się na listę mailingową LONDONAY Ltd.

XI. Pliki Cookies

1. Gromadzenie danych osobowych
W odniesieniu do danych osobowych sklep LONDONAY spełnia wymogi Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych oraz Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych. Każdemu, kto udostępnił swoje dane osobowe sklep LONDONAY zapewnia dostęp do tych danych w celu ich weryfikacji i modyfikacji. Sklep LONDONAY zobowiązuje się do usunięcia danych osobowych na żądanie osoby, której dane dotyczą.

2. Czym są Cookies
Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną. (op.cit. http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik_cookie)

3. Do czego Sklep LONDONAY wykorzystuje pliki Cookies

  • zapamiętywanie stanu logowania
  • zapamiętywanie stanu koszyka
  • zapamiętywanie informacji o przeglądanych produktach
  • przekazywanie danych sesji

4. Jak zarządzać plikami Cookies

Korzystanie ze sklepu londonay.com oznacza akceptacje plików Cookies jakie on wykorzystuje w swoim działaniu. Istnieje możliwość zarządzania plikami Cookies poprzez wybranie odpowiednich opcji w ustawieniach używanej przeglądarki internetowej. Poniżej znajdują się linki do opisów zarządzania plikami Cookies w najważniejszych przeglądarkach internetowych:
Mozilla Firefox: http://support.mozilla.org/pl/kb/ciasteczka
Google Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/196955/pl
Opera: http://help.opera.com/Linux/9.22/pl/cookies.html
Safari: http://support.apple.com/kb/ph5042

   ostatnio oglądane


             Regulamin sklepu              Koszty dostawy              Gwarancje              Zarabiaj z nami
             Jak kupować              Czas realizacji              Zwroty / wymiany              Panel klienta
             Bezpieczeństwo              Sposoby płatności              Reklamacje              Koszyk
             FAQ - odpowiedzi              Tabela rozmiarów

Zasady korzystania ze strony zostały podane w Regulaminie.
Transakcje objęte są ochroną i kontrolą audytową Angielskiego Nadzoru ds Finansowych FSA.
Transakcje przeprowadzane są zgodnie z Dyrektywa WE z 2002 r. oraz Dyrektywą Sprzedaży na odległość z 2000 r.

Firma LONDONAY Ltd. zarejestrowana w Anglii i Walii pod nr 7310654, adres 78 York Street, W1H 1DP, London UK.
Copyright 2010 © Londonay Company Limited Ltd - wszelkie prawa zastrzeżone.